2011 m. vasario 12 d., šeštadienis

Gyventi savo gyvenimą.

Žmogus gali įkvėpti kitą žmogų. Ne tik savo žodžiu, darbu ar emocija. Gali įkvėpti būvimu savimi arba tiesiog savo nuomonės ir nuostatų reiškimu. Dalintis savo mintimis - tobulas būdas bendrauti. Dalintis savo jausmais - tobulas būdas mylėti. Dalintis savimi - tobulas būdas gyventi.
Gyventi, tam, kad gyventum ir išgyventum kiekvieną dieną taip, kaip to nori. Reikia ir paliūdėti ir pasidžiaugti. Neužtenka gyventi neutraliai ir bėgti kartu su gyvenimo upės srove. Neužtenka vien stebėti kitus, neturėti nuomonės ir gyventi ramiai, be pakilimų ir nuosmukių, nebent nori to. Nori likti nepastebėtas, niekuo neišsiskiriantis iš kitų. Tavo valia. Bet. Ar nepagalvoji, kad jeigu šiandien lyja - tau tiesiog tai nekelia emocijų. Arba tas pats lietus. Lyja, kai oras rudeniškas ir savotiškai bjaurus, tada tai tave slegia ir tiesiog mažina norą kažką veikti. O pagalvok, vasaros rytas, pati diena ar net naktis. Šiltas vasarinis lietus. Dieną žaidžiantis kartu su saule ir vaivorykštės spalvų spektru. Ar gi tai nekelia geros nuotaikos? Žinoma, kad taip, tiesiog kiekvienas dalybas neapsiriboja viena reikšme, jis turi keletą dviprasmybių. Tiesiog ir iš blogų dalykų, tam tikroje situacijoje galime išpešti daugiau džiaugsmo nei patys įsivaizdavome, kad galėtume tai padaryti.
Bet norint, kad šitaip nutiktų privalome nebūti stebėtojais, mes turime ir gyventi gyvenimą, dalyvauti jame, žaisti juo, kartu ir manipuliuoti, bet visada džiaugtis tuo, ką gyvenimas mums suteikia.


Komentarų nėra: